Hemma efter en helt fantastisk helg i Airlie Beach!  
Denna helgen var något av det bästa jag har varit med om. Jag vet inte ens vart jag ska börja och om det ens kommer göra det hela rättvisa. Men som jag skrev i det andra inlägget så har vi varit i Airlie Beach sen i torsdagskväll. Energin jag har samlat på mig är otrolig, samtidigt som jag för tillfället känner mig helt slut och jag är nog lite uttårkad också. 
 
I fredags hängde vi bara runt i Airlie och tog det relativ lugnt, sen på kvällen drog vi ut och dansade och hade det kul, eller jag hade kul de andra tyckte inte om musiken. Men jag var nöjd, mina vanliga moves fungerar även här! 
 
Sen började vi en hektisk men helt fab helg på bästa sätt, med en liten bakfylla och 3h sömn tog vi oss ned till hamnen där en stor båt skulle ta oss ut till Barriärrevet. Resan ut tog ca 2.5h och vid ett par tillfällen var det riktigt hårt, jag satt där med mina andningsövningar för att inte få panik och det gick bra, några av de andra blev sjösjuka men jag klarade mig. När vi väl kom fram var vi sjukt excited, slängde på oss stingsuit och snorkelutrustning. Vi hoppade i vattnet rätt snabbt, vilket förvånade mig, jag brukar ju behjöva 10 min för att peppa mig själv.. Men Jordan var så säker på allt, så jag tänkte att jag hänger på henne så överlever jag! Hon är från Californien och har snorklat en hel del där, så enligt mig var hon mest pro av oss!
Och det gjorde jag, vid ett tilfälle trodde jag dock att jag såg en haj vilket även Jordan gjorde, då fick jag lite halvt panik och kramp i vaden... Så vi gick upp och käkade lunch. Men jag hoppade i igen för jag tänkte att gör jag inte det, nej då kanske jag aldrig mer gör det! Och alla maneter som finns där klarade vi oss undan så det kändes bra :) Sen var det dags att åka inåt igen efter 4h snorkling. Trötta och sega gick vi och åt middag, gluten fri pizza!! Sen drog vi hemåt och satt på balkongen och bjöd dit en hel del andra från skolan som också va på springbreak. 
 
Söndagen bjöd sedan på de mest fantastiska vyerna, vatten och väder. Trevligt sällskap och lycka! 
Vi satte oss på en båt som skulle ta oss till Whitehaven, herregud! Finaste jag sett, aldrig känt mig så avslappnad. 
Dagen började med att en buss hämtade oss kl 0645 för att ta oss till en annan hamn en bit bort, där väntade ännu en stor båt, men vi var mindre folk och en mycket lugnare båttur, bara sdär underbar och behaglig! Första stoppet var snorkling vid ett rev som tillhör barriärrevet men som låg närme land och med lite grumligare vatten, Bali hai reef, inte lika klart och inte lika vackert men fortfarande helt otroligt. Där var mycket fiskar och det bästa av allt, vi simmade med en stor sköldpadda!!! Video finns!! Fatta så coolt! det var en så häftig känsla och vi alla var så lyckliga efteråt. 
 
Vi tog oss sedan tillbaka till vår stora båt som körde oss vidare till Whitehaven, under tiden solade vi och åt en god lunch på båten. Väl framme så hoppade vi i motorbåtarna som tog oss till land. Vi fick gå en liten promenad upp till "the look out". Jag önksar det fanns ett ord jag kunde beskriva denna vy med, men det går inte. Så tänk er alla världens superlativ. Bilderna gör det inte rättvisa, har säkert några bättre, men det är vad ni får av mig nu samt ett tips att åka dit innan ni dör. Bucketlist!!
Vi gick sedan äntligen ner till stranden, sanden var helt fantastiskt och vattnet var vackert och känslan var otrolig. Hela livet var fantastiskt! 
Efter ca 2h där så gick vi tillbaka till båten och i vattnet såg vi ett antal sköldpaddor som var nyfikna på oss. Så häftigt! 
 
Och sista stoppet var behövligt det med, även om det kanske var lite turistigt. Men ett stopp på Daydream island, tama wallaby's och en härlig pool med bar i som vi haffade rätt snabbt... Jag skulle kunna skriva så mycket men jag får inte ner alla känslor jag har, men det känns tomt nu och samtidigt så häftigt. Tomt för att jag haft den mest underbara helgen och att den är över och jag inser att tiden går så fort och ja, jag har ingen hemlängtan alls faktiskt. Ni vet när man har haft sååå roligt, skrattat så himla mycket och ja nu är man i verkligheten med allt plugg. . Men sen är jag ju främst såklart stolt, lycklig och glad att jag överhuvudtaget gör denna resa men även att jag åker båt utan problem, hoppar i vattnet med hajar, fiskar, maneter och sköldpaddor, snälla eller ej, de är djur! Men ja jag är fett cool, säg vad ni vill men jag håller med MIG! :) 
 
Nedan kommer några bilder och här är även länken när vi simmar med sköldpaddan!  
 
https://www.youtube.com/watch?v=EdDMJNZnOBg&feature=youtu.be
 
 
Ljuset på vissa bilder är rätt dåligt men det kommer fler bilder längre fram men har inte hunnit lägga in alla ännu, var ungefär 2000 bilder.. Louise och Jordan var inte med på vår söndags tripp.
 
 
#1 Whitehaven 
 
 
#2 Vilde och Lova
 
 
 #3 Bali Hai Reef
 
 
 #4 Vilde och Lova
 
 
 
 
 #5 Lova
 
 
 #6 Gurra, Vilde, Sara och Lova
 
 #7 Jordan och Lova
 
 
 
 
#8 Gurra, Sara, Jordan, VIlde och Louise 
Visa fler inlägg